Reacties

Vakantierespons fam. d.G. te Alkmaar (juli 2021)

Over de week op camping Egmond aan Zee:

Allereerst natuurlijk grote dank aan stichting Help Elkander en Stokman voor het beschikbaar stellen van de caravan. 

Wij hebben alle drie de hele week een grote glimlach op ons gezicht gehad, ondanks het weer wat niet altijd meewerkte (wat achteraf ook weer zijn charme had). De kids zijn elke dag creatief bezig geweest in de kids club en kwamen elke dag terug met iets leuks wat ze gemaakt hebben of hadden gedaan.

Verder was het skelter rijden fantastisch omdat alle kinderen op fiets of step meegingen. 

Het zwembad was heerlijk op temperatuur dus ook als het iets kouder was, was het evengoed genieten. 

Nogmaals ontzettend bedankt voor deze geweldige week! 

Met vriendelijke groeten Dennis, Noah en Meis 😁


Vakantierespons fam. S. te Zuid-Scharwoude (juli 2021)

Het was in Egmond aan zee, op een Roompot vakantiepark in een caravan met z’n viertjes. Mama, bonuspapa en twee meiden van 8 en 10 jaar. Wat is het leuk om samen in een caravan te slapen, die er trouwens tiptop uitzag. Alles wat je nodig had was er! ‘s Avonds lekker in de voortent spelletjes doen met een lampje en natuurlijk chips. In onze pyjama’s in het donker (met zaklamp natuurlijk) naar het toilet. Dat is toch superleuk! We hebben zelfs eens vleermuizen zien vliegen in het donker.

’s Ochtens hadden we allemaal een taak: twee van ons deden de afwas, de andere twee gingen versgebakken broodjes halen in de campingwinkel en de tafel dekken voor het ontbijt. De kidsclub, zoals dat heet, organiseerde leuke activiteiten. Zo hebben we cup cakes gebakken, spellen gedaan en een eigen pizza gemaakt. En opgegeten natuurlijk! Koos Konijn, de mascotte van het park, kwam elke dag naar het plein. Je kon ook met hem dansen. En we zijn met hem op de foto geweest. Ook hebben we nog meegedaan de familiebingo en een natuurbingo. De trampolines, het zwembad en de speeltuin waren ook erg leuk! De winkelstraat van Egmond en het strand zijn dicht bij het park. Daar zijn we heen gelopen Het was dus een leuke vakantie. Super bedankt!


Vakantierespons fam. G. te Egmond-Binnen (juli 2021)

Tot onze grote verassing mochten wij van Stichting Help-Elkander een week op vakantie naar Roompot Egmond aan Zee. Wat hebben we genoten. Door de cameraploeg van Serieus Langedijk werden we de hele week bekeken alsof we bekende Nederlanders waren. We werden uitgenodigd door Kledingbank Egmond om bij het restaurant van Roompot Italiaans te komen eten, wat heerlijk smaakte. Ook van Roompot kregen we een verassing: een borrel box. Dochterlief heeft zich heerlijk vermaakt met nieuwe vriendinnen in het zwembad en op de trampoline. Waardoor wij heerlijk konden bijkomen van de onrust in ons drukke leventje. 

Als toef op de taart heeft onze dochter meegedaan met de nacht spooktocht, waardoor wij vreselijk hebben gelachen om al het gegil in de duinen.

Wij zijn met name stichting Help-Elkander zeer dankbaar voor onze mooie vakantie en hopen dat zij nog lang door kunnen gaan met hun mooie werk.

Lieve groet, Alex, Esther en Roos.


Vakantierespons fam. v.d.S. te Heerhugowaard (oktober 2020)

Wij mochten in oktober afreizen naar Roompot Arcen en dat was gewoon een feest.

Bij aankomst kregen we de sleutel en een hartelijk ontvangst en gingen we het park op om ons huisje te zoeken. Er was een mooi meertje en ja hoor: daar stond ons huisje... met veranda en uitzicht op een mini strandje.

Het was in 1 woord genieten. Het gevoel van even niets... Even geen nare dingen, even geen herinneringen aan hoe slecht het momenteel gaat, bracht zoveel rust.

Het huisje was klein maar super fijn met een heuse sauna waar de kinderen ook ontzettend van genoten hebben. Vooral Bram trok zich bijna elke dag even terug om te ontspannen en wat is dat genieten als je je kids dan zo ziet genieten.

Ondanks de corona hebben wij ontzettend mazzel gehad en hebben eigenlijk alleen de laatste dag wat beperkingen gehad maar verder was er super leuk entertainment waar de kids bijna elke dag gebruik van hebben gemaakt.

Ook een keer ECHT weer uit eten gaan was een genot. En gewoon voor-, hoofd- en nagerecht nemen was een feest. En de kids gewoon heerlijk Ice Tea mogen kiezen erbij was genieten.

Maar ook het huisje was van alle gemakken voorzien dus: combi magnetron, broodrooster, vaatwasser, etc., zorgden ervoor dat we elke dag van verse broodjes uit het winkeltje genoten van een heerlijk ontbijt. 

Het zwembad was niet gigansch maar ruim zat. Bram kon met zijn 2 zwemdiplomas zelfs alleen te zwemmen en met Emma moest er dan 1 van ons in ieder geval mee maar ook dat was genieten. 

Ook de omgeving was prachtig: mooie bossen en in 15 minuten reed je de grens naar Duitsland over waar we zo ook nog eens heel goedkoop boodschappen konden doen en met mijn Duitse roots het extra genieten was met soms wel wat jeugdsentiment.

 

Wat ons vooral is opgevallen is dat we allemaal ontspannen waren. Dus Bram en Emma konden meer van elkaar hebben maar ook Onno en ik hebben heerlijk relaxt genoten van de blijheid van de kids in tegenstelling tot thuis waar we toch geregeld even boos op elkaar zijn omdat alles teveel is en we het ook niet meer zo goed weten.

We kwamen dan ook heerlijk ontspannen terug.

Het mooie is: we hebben tijdens ons verblijf mensen leren kennen uit Uithoorn en daar zijn we inmiddels uitgenodigd om een dagje heerlijk bij te komen kletsen en te komen eten dus hoe leuk is dat.

We willen iedereen: sponsoren, maar ook de drijfveren achter deze geweldige stichting ontzettend bedanken dat dit voor ons mogelijk was. Nee, de problemen zijn hierdoor niet opgelost. Maar we konden even bijtanken om zo alles weer net even beter te kunnen handelen.

We hebben veel mooie herinneringen kunnen vastleggen op foto en hier genieten wij nog regelmatig van. We hebben geprobeerd een selectie toe te voegen om zo een kleine impressie te geven.

Wij hopen ooit als alles op de rit is en wij zelf weer een betere tijd hebben ons ook te kunnen inzetten voor een mooie stichting als deze.

De kids genieten nog elke dag van de mooie jassen en van de tassen die ze voor school gebruiken.

Helaas heb ik inmiddels mijn eigen bedrijf moeten uitschrijven uit de KvK omdat de schulden bleven oplopen door alle coronabeperkingen, maar ooit komen we terug met onze droom.

Nogmaals heel erg bedankt.

Lieve groetjes, Onno, Bianca, Bram en Emma


Vakantierespons fam. v.L. te Oudkarspel (oktober 2020)

Na 5 jaar niet meer op vakantie geweest te zijn kregen wij een reis van stichting Help Elkander aangeboden. Wij zijn Papa(47), Timo(10), Milan(9) en Roan(4).

Roan was dus nog nooit op vakantie geweest… We konden het eerst niet geloven, maar het was echt zo, we mochten op vakantie, de reis werd betaald en we kregen zelfs zakgeld mee om leuke dingen te kunnen doen… We gingen naar de Katjeskelder in Noord-Brabant 😊

 

Het huisje waar we een week in mochten was super, 3 slaapkamers met ieder een eigen badkamer, zelfs 1 met ligbad! We hebben ons er super vermaakt… We zijn (vanwege de corona) 2 maal 2 uur in het zwembad geweest, het was ook wel weer relaxed omdat het dus ook niet heel druk was…

Op het park hebben we 3 skelters gehuurd, 1 daarvan had een zijspan, zodat Roan ook goed mee kon, we konden lekker 2 uur lang door de bossen rond het park crossen en hebben veel lol gehad.

Vooraf hadden we uitgevonden dat er in de buurt een echt maisdoolhof was, daar zijn we doorheen gedwaald… Daarna hebben we ook pompoenen uitgehold en er echt Halloween lampionnen van gemaakt.

 

Op de laatste dag, vlak voor de nieuwe lockdown, zijn we nog heerlijk uit eten geweest in een all-inclusive wokrestaurant, dit was voor de jongens een echt feestmaal.

We hebben ook nog door de Biesbosch gelopen, erg mooie natuur!

De week is omgevlogen, maar de herinnering zal altijd blijven ! Stichting Help Elkander bedankt !!!

 

Hierboven de PowerPoint-indruk die zoon Timo had van de vakantie


Vakantierespons fam. O. te Broek op Langedijk (juli 2019)

We hebben het erg leuk gehad. Er was een zwembad waar de kinderen veel plezier in hadden. Een speeltuin was er niet, wel twee schommels en een glijbaan. Speelruimte was er wel (een groot veld) waar de kinderen al snel vrienden werden met kinderen die op het park wonen. Het zakgeld hebben we goed besteed en zijn daarvan één keer van uit eten geweest en vaker naar de snackbar en de supermarkt. We hebben veel gelopen in de natuur wat voor ons (ouders) erg rustgevend was.

De kinderen konden ongestoord ravotten en ze hebben daar ook erg van genoten want als dit thuis gebeurt dan staat er gelijk een buurman op de stoep.

 

We hadden een barbecue op houtskool mee, maar die mochten we niet gebruiken, omdat dit vanwege de droogte brandgevaarlijk was. We zijn wel heerlijk uitgerust en dankbaar dat ons dit door de stichting Help-Elkander mogelijk is gemaakt.

 

Omdat wij van de gemeente Alkmaar kaartjes hebben gekregen om een dagje met korting uit te gaan zijn wij de laatste dag nog naar het park Drouwenerzand gegaan. Daar betaalden we €16 voor de ouders en €14 voor één kind van vier jaar de andere twee kinderen waren gratis hierin was ‘all you can eat and drink’ inbegrepen.

 

Al met al een prachtige vakantie gehad ook al heeft het weer niet de hele tijd meegezeten. Nogmaals dank aan alle medewerkers van de stichting.