Initiatief Dijk & Waard

Met de toekomstige fusie tussen de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk in gedachten is er een initiatief ontstaan om ideeën van bewoners, bedrijven, instellingen en gemeenten te inventariseren en zo mogelijk met elkaar te verbinden.

Dit initiatief kreeg de naam Camping Dijk&Waard omdat de sfeer van een camping aangeeft dat in een gemoedelijke en ongedwongen sfeer vaak de beste ideeën geboren worden.

Gedurende twee maanden kregen de initiatiefnemers mandaat van de gemeenten om dit uit te werken.

Voor onze stichting bleek dit een rijke voedingsbodem waar we veel nieuwe contacten hebben gelegd, zowel aan de kant van HVI's (hulpverlenende instanties) die doelgroepgezinnen konden 'aanleveren' als aan de kant van bedrijven die iets kunnen gaan betekenen op het gebied van de vakantiebestemmingen.

 

Zo hebben we in september met vijf gezinnen een intakegesprek kunnen houden waarvan er vier de komende herfstvakantie er een week tussenuit kunnen en de vijfde begin 2021.

 

We hopen dat het oplevende Coronavirus onze plannen niet te veel zal dwarsbomen en we met onze nieuwe contacten een mooie tijd tegemoet gaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0