Initiatief Dijk & Waard

Met de toekomstige fusie tussen de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk in gedachten is er een initiatief ontstaan om ideeën van bewoners, bedrijven, instellingen en gemeenten te inventariseren en zo mogelijk met elkaar te verbinden.

Dit initiatief kreeg de naam Camping Dijk&Waard omdat de sfeer van een camping aangeeft dat in een gemoedelijke en ongedwongen sfeer vaak de beste ideeën geboren worden.

Gedurende twee maanden kregen de initiatiefnemers mandaat van de gemeenten om dit uit te werken.

Voor onze stichting bleek dit een rijke voedingsbodem waar we veel nieuwe contacten hebben gelegd, zowel aan de kant van HVI's (hulpverlenende instanties) die doelgroepgezinnen konden 'aanleveren' als aan de kant van bedrijven die iets kunnen gaan betekenen op het gebied van de vakantiebestemmingen.

 

Zo hebben we in september met vijf gezinnen een intakegesprek kunnen houden waarvan er vier de komende herfstvakantie er een week tussenuit kunnen en de vijfde begin 2021.

 

We hopen dat het oplevende Coronavirus onze plannen niet te veel zal dwarsbomen en we met onze nieuwe contacten een mooie tijd tegemoet gaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Nellie van der Pijl (zondag, 27 februari 2022 13:28)

  Wil jullie graag helpen als vrijwilliger. Waar kan ik me aanmelden .Vriendelijke groet Nellie van der pijl.

 • #2

  Richard den Bak (zondag, 27 februari 2022 15:12)

  Beste Nellie,
  Dat is heel mooi. We willen graag met je in contact komen, maar er staan hier geen contactgegevens bij. Kun je het contactformulier gebruiken op de contactpagina?
  Alvast bedankt!

 • #3

  Johan Borcheld (zondag, 27 februari 2022 16:43)

  Beste Mevrouw Nelly van der Plas.
  Dank u wel voor uw aanbieding. Graag willen wij even een kennismakinggesprek hebben met u. Zou het u goed uitkomen dit te doen onder het genot van een kop koffie? Dan nodig ik u uit op woensdag middag 2 maart bij Chez Frans in het winkelcentrum Broekerveiling in Broek op Langedijk om 14.30uur. Mijn funktie is voorzitter en mijn mailadres is voorzitter@help-elkander.nl laat het daar maar op weten. Groet Johan

 • #4

  Johan Borcheld (zondag, 27 februari 2022 16:52)

  Beste mevrouw van der Pijl. Sorry voor mijn schrijffout erg slordig van mij. Uw voornaam is natuurlijk Nellie en geen Nelly en uw achternaam van der Pijl en niet van der Plas. Mijn oprechte excuses hiervoor. groet Johan.