Opbrengst actie Serieus Langedijk uitgereikt

LANGEDIJK - Zaterdag werd door het team van Serieus Langedijk dan eindelijk officieel de cheque uitgereikt, die ze bij elkaar hebben verzameld tijdens hun vijfdaagse radiomarathon in december. 

 

“Het heeft even geduurd”, verklaarde Stef Callenbach namens de radiomakers, “vanwege corona en drukke agenda’s was het eerder niet mogelijk. En we wilden iedereen wel even in het echt bij elkaar hebben voor dit moment.”

 

Het goede doel van de radio actie, Stichting Help Elkander, is er natuurlijk niet minder blij mee. “Overweldigend”, vat Ariena van Dalen samen, die deze dag samen met het voltallige bestuur van Help Elkander aanwezig was. In museum BroekerVeiling werd de cheque met een fantastisch eindbedrag van € 22.231,67 overhandigd aan de voorzitter van de stichting, Johan Borcheld. Hij was ook al aanwezig geweest toen het (voorlopige) eindbedrag bekend werd gemaakt op 31 december, en is nog steeds onder de indruk. Naast Serieus Langedijk, wil hij ook vooral de Langedijkers die op allerlei manieren hebben bijgedragen aan dit fantastische bedrag bedanken. 

 

Het geld kwam vooral binnen door aangevraagde plaatjes, maar via Marktplaats werden ook diverse items verkocht, waaronder de bebouwdekomborden van dorpen in de gemeente Langedijk, en huiskamerconcerten van de Langedijker bands Lady en de Vagebond en Kuuks, die ook diverse keren waren komen optreden. Marieke Neesen kwam langs met een prachtige cheque van 1000 euro namens Stichting Lief Langedijk, en Jan Kramer kwam namens de Langedijker verzekeraars NH1816 en Kramer Verzekeringen ditzelfde bedrag brengen. Maud en Tessa, twee 12-jarige meiden, hadden voor maar liefst € 800,- aan cupcakes en taartjes gebakken en verkocht. En zo waren er diverse hartverwarmende acties vanuit het dorp die ervoor zorgden dat het eindbedrag van vorig jaar voor de Voedselbank Langedijk werd overtroffen.

 

“We zijn nu druk bezig om te bekijken wat we met het geld kunnen doen’, vertelt Johan. “Onze wens is om een compleet ingerichte stacaravan aan te schaffen, waarmee we voor de gezinnen die wij steunen jaarlijks een onbezorgde vakantie kunnen verzorgden. Er zijn inmiddels onderhandelingen met een campingeigenaar in Lunteren. We hopen er met deze eigenaar uit te komen zodat we deze zomer al meerdere gezinnen op vakantie kunnen sturen!” Penningmeester Richard den Bak vult nog aan dat het deze mensen echt helemaal even weg kunnen. “Dat is de kracht van onze stichting: wij geven die gezinnen eens per jaar een totaal verzorgde vakantie. Dat betekent ook dat de benzine voor de reis wordt betaald, en het gezin krijgt een vrij besteedbaar budget, bijvoorbeeld voor een een dagje weg of een keer uit eten.”

 

Gezinnen die in armoede leven hebben het zwaar. Dagelijks rondkomen met een (te) klein budget zorgt voor veel stress en langdurige psychische druk. De stichting Help-Elkander wil voor die mensen een oplossing bieden door ze één keer per jaar er even helemaal verzorgd tussenuit te laten gaan om de batterij weer op te laden. Bent u, of kent u zo’n gezin? Dan komt Stichting Help Elkander graag met u in contact. Ariena legt uit: “Uiteraard hebben we connecties met de Voedselbank, maar er zijn ook vele gezinnen die tussen de wal en het schip vallen. Net niet onder de armoedegrens maar verder geen geld om leuke dingen te doen, laat staan op vakantie te kunnen. Wij komen heel graag ook met díe gezinnen in contact.” Daarnaast kunt u de stichting natuurlijk steunen op bankrekeningnummer NL62 RABO 0323 987 82. “Geld komt 100% bij de gezinnen terecht. Maar we komen ook graag in contact met mensen met goede tips of een relevant netwerk!” 

Bron: Rodi Media